Selecteer een pagina

Gisteren had ik de afspraak met de verslavingsarts van de VNN. Wat een uiterst aardige man. Aimabel, dat is het woord wat boven komt drijven. Hij heeft mij de werking van Baclofen uitgelegd en ik had mijn huiswerk dus goed gedaan want hij vertelde mij niets nieuws. Zijn kijk op het leven vond ik ook zeer aangenaam en we zien dit met elkaar als een soort van avontuur: hoe zal dit gaan verlopen en hoe zal dit middel mijn leven misschien wel totaal gaan veranderen? Nu zult u zeggen – lief lezertje – dat ik niet al te hoge verwachtingen moet hebben en dat het geen wondermiddel is. Daar wordt verschillend over gedacht. Ik heb op het internet al zoveel uitspraken gelezen van mensen, die het middel echt als een wondermiddel ervaren en beschouwen.

Maar hier gaat het om mijn persoontje en we gaan dit op de voet volgen wat de relatie gaat worden tussen Baclofen en ik. De alcohol was (en is nu nog) mijn vriend en mijn vijand. Ik ben zo benieuwd hoe deze relatie om zeep zal worden geholpen. De verslavingsarts heeft mij nog wel gewaarschuwd dat ik goed op moet letten dat ik niet te snel de hoeveelheid ga verhogen. Ik heb een schema gekregen en daar zal ik me strikt aan houden. Met de mensen om mij heen heb ik (deels) al een afspraak gemaakt dat zij een beetje controleren of ik nog wel bij de les blijf. Als je namelijk te snel gaat kan één van de gevolgen zijn dat je dus wel de dingen ervaart maar niet meer opslaat op je harde schijf. Ha… dat herken ik.. als ik een fles of anderhalf opheb, dan ben ik ook een stukje van de film kwijt. En zomaar stoppen kan ook niet. Zeker niet wanneer je al op een hoge dosering zit, dan kan je lichaam vreselijk gaan schokken enz enz. Je kan er zelfs van in coma raken bij te snel de dosering opjagen. Maar dat zal ik allemaal zien te voorkomen. De arts vroeg hoe het met mijn slapen gesteld is. Ik zei: “Ik slaap nooit!!! (bijna dan natuurlijk). Nou het is ook nog eens een goed slaapmiddel. Wat een vreugde in één pilletje. Je welbevinden kan er ook sterk door verhoogd worden. Zoiets als na 2 glazen? En mijn angsten die ik door de jaren heb opgebouwd zouden wel eens helemaal kunnen verdwijnen. Als dat allemaal gebeurd dan krijgt Baclofen van mij het predicaat: Wondermiddel. Maar zover ben ik nog niet.

Vanmorgen de eerste halve Baclofen ingenomen. Een memorabel moment vond ik het. Met een groot hakbijl (keukenmes) heb ik de tabletjes doorgekliefd en in een klein potje gedaan. Dan kan ik mij niet vergissen in de hoeveelheid. Ik ben gewend om ’s morgens mijn pillen in te nemen tegen de hoge bloeddruk dus op dat moment is het makkelijk om mijn Baclofen in te nemen. Maar dit middel is 3 x daags. Dus dat wordt nog een uitdaging, om de Baclofen rond twaalven en zes uur ’s avonds in te nemen. Dat moet niet vergeten worden. Anders gebeurt er natuurlijk helemaal niets. Ik zal even het schema neerzetten voor diegenen die hier in geïnteresseerd zijn.  Het zijn dus 25 mg tabletten. Ben begonen met 3 keer een halve tablet. Dat is totaal over de eerste dag 3 keer 12.5 mg = 37.5 mg.  Op dag 7 zit ik op 3 keer 25 mg = 75 mg totaal over die dag,