Selecteer een pagina

Na tientallen jaren ben ik het helemaal zat. In mijn geval kun je vaststellen dat er sprake is van een verslaving. Daar ben ik niet pas achter, dat wist ik allang. Ik snap niet dat andere verslaafde mensen daar zo moeilijk over kunnen doen. Die ontkenning bedoel ik dan. ‘Nee hoor ik ben niet verslaafd ik lust gewoon graag’… vul maar in. En die andere ontkenning: ‘Ik kan stoppen wanneer ik wil’. Ja dat is waar, iedere avond stoppen we vroeg of laat. 24/7 met je verslaving bezig zijn kan natuurlijk niemand. Dan lag je zeker te weten al twee meter diep tussen zes plankjes.

Maar goed ik ben dus een blog begonnen over Baclofen. Dit geneesmiddel, wat een spierverslapper is, zou voor mij de oplossing kunnen zijn van een verslaving die over ongeveer 45 jaar is opgebouwd. Ja, ja ik heb mijn best gedaan, geen half werk dus. Er wordt zeer verschillend gekeken naar Baclofen als middel tegen verslaving. Het roept soms heel veel verzet op en dan vooral vanuit het verslavings-hulp-wereldje.

Het boek van Dr. Olivier Ameisen ‘Het einde van mijn verslaving’ vond ik op het internet nadat ik gehoord had van iemand op het forum van Alcohol-de-baas¹ dat hij nu bijna een jaar geheel alcoholvrij was en dat dit kwam door Baclofen. Ik heb gelijk het boek gekocht en in één zucht uit gelezen. Vervolgens ben ik naar mijn zeer vriendelijke en altijd meewerkende huisarts gegaan en hem het fenomeen Baclofen voor gelegd. Om aan de veilige kant te blijven stuurde hij mij door naar de plaatselijke verslavingszorg, zodat zij de beslissing konden nemen of ik Baclofen voorgeschreven zou krijgen of niet. Daar was ik niet zo blij mee want daar gingen we weer. Weer de hele molen door. Je hele verhaal weer op tafel leggen. Ik kan je vertellen dat ik al vele -peuten en -logen de revue heb zien passeren door de jaren heen. Want een verslaving bouw je niet zomaar op daar ligt meestal iets anders aan ten grondslag, maar daar vertel ik later nog wel eens over. En het grootste probleem wat ik aan voelde komen was dat zij, net als vele anderen uit de verslavingshulp, tegen Baclofen zouden zijn.

Maar afgelopen week belde de dame waarbij ik de intake had gedaan met de mededeling dat men positief heeft beslist en dat ik onder begeleiding Baclofen kan gaan gebruiken. Dit voor een halfjaar, daarvoor is een team van twee mensen geregeld die mij gaan begeleiden en als bijzonderheid daarbij: die komen aan huis. Dit stond op mijn voicemail en dus zal ik na het weekend nog even bellen om te vragen hoe dit zo gekomen is en wie ik mag verwachten en wat de begeleiding in gaat houden, want ik laat natuurlijk niet zomaar iedereen hier in mijn huis. Maar met de begeleiding op zich ben ik blij want zoals ook Olivier Ameisen schreef: het zijn geen snoepjes!!

Ik zal jullie – lieve lezertjes – voor wie dat willen, meenemen op mijn reis in het bestrijden van mijn verslaving d.m.v. Baclofen en hoe mijn leven er dan uit gaat zien. Ook zal ik proberen om zoveel mogelijk informatie over Baclofen weer te geven en over verslavingen met daarbij alcoholverslaving in het bijzonder.

Alles wordt geschreven vanuit mijn visie dus het is best mogelijk dat er hier en daar iemand op zal staan die het niet met mij eens is, maar dat merk ik dan wel uit de reacties. Positieve reacties zijn natuurlijk ook zeer welkom. Als schrijver wil je gelezen worden!!

¹ Het forum ‘Alcohol-de-baas is van Tactive. Tactive is onderdeel van Tactus Verslavingszorg en ontwikkelt innovatieve en toegankelijke e-health behandelingen op het gebied van verslaving en psychische problemen. Alcoholdebaas.nl is hier weer een onderdeel van en zo ook het forum.