Selecteer een pagina

Gisteren voor het eerst Baclofen gebruikt. Geeft zeker geen naar gevoel. Bijwerkingen merk ik niet, ik kan zelfs zeggen dat ik me beter voel.

De mensen van VNN zijn gisteren weer geweest en we hebben besproken hoe nu verder. Ik dacht dat we zouden gaan beginnen met ‘gerichte schematherapie’ maar we hebben nu toch voor een ander plan gekozen. In het team zal besproken gaan worden of ik ‘Lijfstijltraining2’ zal gaan volgen. Enige uitleg gekregen maar op Google heb ik er het volgende over gevonden: 

‘Leefstijltraining 2’ biedt een intensieve behandeling die bestaat uit 10 sessies. Ze is bedoeld voor cliënten met problematisch gebruik of afhankelijkheid van bewustzijnsveranderende middelen, medicijnen of voor cliënten met een gokverslaving. De sessies richten zich op het opstellen van een trainingsplan, functieanalyse, omgaan met trek, omgaan met sociale druk, omgaan met terugval en noodplan, en een aantal keuzesessies. Daarbij kan een keuze gemaakt worden uit sociale vaardigheden, sociaal netwerk, vrijetijdsbesteding, omgaan met somberheid, omgaan met boosheid, probleemoplossende vaardigheden, leren ontspannen, omgaan met geld en liegen.

De tien sessies vinden plaats met de individuele cliënt.

Het protocol bestaat uit drie delen. De cliënt registreert in een werkboek het verslavingsgedrag, maakt opdrachten en voert oefeningen uit om nieuwe vaardigheden te leren. De modules zijn nadrukkelijk gebaseerd op het gebruik van zowel de Handleiding voor de trainer, het Werkboek voor de trainer als het Werkboek voor de cliënt. 

Naast de Baclofen lijkt het me op zich een goed plan om de verslaving an sich aan te pakken. Maar als je nou door de Baclofen geen hunkering meer voelt en dus de verslaving verdwenen lijkt te zijn, hoe registreer je dan o.a. je verslavingsgedrag? Daar moeten we het dan nog maar eens over hebben. De VNN hanteert nu eenmaal de stelregel dat wanneer iemand aan de Baclofen begint, tegen zijn/haar verslaving, moet er daarnaast ook een bepaalde therapie gevolgd worden. 

Vervolgens zal ik in overleg aangemeld worden bij Psyq.nl om mijn angststoornissen aan te pakken. Heb ik nu  mijn angststoornissen gekregen door het gebruik van alcohol of ben ik alcohol gaan gebruiken door mijn angsten. Dit lijkt nu een kip-ei verhaal maar dat is natuurlijk wel van belang om te weten. Een zoektocht die een antwoord behoeft of maakt het eigenlijk allemaal niet uit om het te weten? Als ik het antwoord gevonden heb op deze vraag zal ik het jullie – lieve lezertjes –  zeker laten weten. 

De vraag die de vorige keer (15 november) door ‘de man’ gesteld was: hoe vind ik dat omgegaan moet worden met ‘kindsoldaten’ en hoe zouden ze begeleid moeten worden, komt niet aan de orde. Jammer, nu weet ik niet wat de achterliggende gedachte was van deze vraag. Mijn antwoord is in ieder geval deze: Je kunt die kinderen, die zelf nu vreselijke dingen gedaan hebben, het toch niet kwalijk nemen en bestraffen voor deze daden? In liefde zal je ze moeten begeleiden, om het schuldgevoel, dat ze ongetwijfeld zullen hebben, niet tot een psychisch probleem te laten verworden. Mijn moeder vertelde vroeger een verhaal van een jongen die uit de kinderwagen was gestolen en bij wolven terecht was gekomen. Na jaren werd deze jongen gevonden. Hij liep op handen en voeten en gromde als een wolf. Deze jongen zou je ook niet kwalijk kunnen nemen dat hij zich was gaan gedragen als een wolf. Met heel veel liefde zou je dit kind weer terug kunnen brengen naar zijn natuurlijke staat. Tenminste dat denk ik.

Op dit moment kan ik natuurlijk niet zeggen dat ik geen last heb van hunkering naar alcohol want die is er natuurlijk nog wel. Het is vandaag vrijdag en dat betekent dat manlief en eventuele huisvriend vandaag weer thuis komen en dat was normaal het sein voor happy hour. Niet dat we op andere momenten niet drinken want er is altijd wel een aanleiding om te drinken. Desnoods vierden we dat de vloerbedekking vandaag 5 jaar lag… In ieder geval heb ik gisteren en dus vandaag tot dusver niet gedronken. 

Het is nu rond twee uur (middag) en ik heb mijn tweede halve Baclofen in genomen. Ik heb inmiddels wel een beetje raar gevoel in mijn hoofd (lichte duizeligheid) en in mijn mond voelt het een beetje alsof ik een verdoving van de tandarts heb gekregen. Ligt dat aan de Baclofen?