Selecteer een pagina

Het is zondagavond, het weekend is zo goed als voorbij en dat betekent dat manlief zo weer gaat slapen, om de reis daarna weer aan te gaan naar elders in het land.

We hebben elkaar dit weekend weinig gezien. Vrijdagavond heeft mijn jongste dochter mij opgehaald, om de volgende dag met elkaar naar een zakelijk gebeuren te gaan. Vanmorgen heeft zij mij weer teruggebracht. De reden dat ik niet zelf gereden heb, is gelegen in het feit dat ik zo dommig was om mijn rijbewijs te laten verlopen. Van de week zag ik op de televisie een programma over het CBR en toen schoot het mij te binnen, dat ik een week of wat daarvoor al had gezien, dat mijn rijbewijs verlopen was. Noemde ik het laatst al niet een keer, dat ik chaotisch was?…, echt wel dus. Aanstaande dinsdag laat ik mij even door de buurvrouw naar het gemeentehuis brengen, om dit probleempje weer even op te lossen. 

Afgelopen week ben ik gebeld door de secretaresse van Psyq.nl ,met de mededeling dat ik 26 maart verwacht wordt bij één van de psychologen, om een drie-urige test te ondergaan, of ik ja, dan nee, AD(H)D heb. Het zou zo maar ook iets anders kunnen zijn, wat er ook uitkomt, het zal me worst zijn, maar ik wil gewoon een antwoord hebben op de vraag, hoe het komt, dat ik zo chaotisch ben. En hoe het komt is op zich ook nog niet zo interessant maar wel: hoe los ik het op. Is er een oplossing? Is er iets aan te doen? Is er een methode om het duidelijk te verminderen? Daarop wil ik dus een antwoord. 

De laatste tijd gaat het iets minder. En eigenlijk kan ik niet zo goed vertellen over het hoe en waarom. Het niet drinken gaat echt wel goed, dus wat dat aangaat zou je zeggen, hé, het gaat dus toch goed. Ja, dit is een website die handelt over Baclofen en verslaving. Ik weet het, de verslaving lijkt in de hand gehouden te worden en dat is ook zo. Maar alle dingen er omheen zijn veel en zwaar. De blijdschap die ik in het eerste begin had, is wel een beetje verdwenen. Ik weet niet zo goed welke kant ik op moet en wil gaan. 

Maar laat ik eens kijken en analyseren hoe het nu gaat en waar ik mee bezig ben (ik heb een paar uur geslapen en het is nu bijna maandagmorgen): 

  1. Via de VNN ben ik goed bezig geweest met de ‘leefstijltraining’
  2. De ‘vrouwengroep’ (nu mee bezig). De doelen die ik daar wil bereiken zijn: duidelijkheid over ‘hoe nu verder’ met al de relaties met mensen die ik heb (m.n. de relatie met mijn partner) en dat ik assertief mij zelf kan beschermen tegen aanvallen van buiten.
  3. Via Psyq.nl gaan we kijken wat voor stoornis(sen) ik nog heb (naast mijn verslaving) waar ik last van heb en wat daar aan te doen.
  4. Vannacht heb ik besloten dat ik met ergernissen anders probeer om te gaan. Ik ga proberen (en ook dit als eerste weer bij mijn partner, omdat hij voor mij de grootste ergernis is) mij niets meer aan te trekken van onnadenkend handelen van en wat dies meer zij. Iemand die stompzinnig doet moet dat zelf maar weten. Ik hoef dat niet op te lossen of te corrigeren. Ik ga dingen die niet bij mij horen, laten bij wie de dingen horen (jemig, wat een assertieve beslissing, ik heb bijna geen assertiviteittraining meer nodig… hahahaha). 

Tjonge.. dit geeft al een veel beter gevoel, op deze nieuwe dag, dan hoe ik gisteravond naar bed ging!! Leve Baclofen, dat mij in staat heeft gesteld om zonder alcohol mijn leven opnieuw in te richten. Dag – lieve lezertjes – tot later.