Selecteer een pagina

Ik zit er al poosje tegen aan te hikken, en merk dat ik het haast hier niet durf neer te zetten, maar het lijkt alsof de werking van de Baclofen, voor mij, iets aan het veranderen is.

Zoals jullie gelezen hebben, heb ik een poosje geleden al wat gewisseld tussen de 25 mg en de 10 mg Baclofen. Ook toen was er al sprake van enige bijwerkingen, waarbij het leek dat de 25 mg Baclofen te hoog zou zijn. Ik ben toen teruggegaan naar de 10 mg dat hield in dat ik totaal 60 mg per dag gebruikte, en ben daarna toch weer overgestapt naar de 75 mg totaal per dag. Nu inmiddels weer terug naar 60 mg per dag. En wat zijn nou de bijwerkingen die ik ervaar? Vooral in de nacht heb ik het gevoel alsof er in mijn lijf iets trilt of trekt, een gevoel van de ‘zenuwen hebben’. Wat is dat verrekte moeilijk om te omschrijven. Ik kan dan niet rustig in mijn bed blijven liggen en spring er weer uit en sterf dan toch van de slaap. In slaap komen gaat best, maar na anderhalf uur ben ik dan zeker weer wakker en dan heb ik dat ‘zenuwen’gevoel. Dan is het onmogelijk om gelijk weer op de andere zij te draaien en verder te slapen, dus er maar even uit of even de tv aan, of even spelen met de foon (die ik als een comp gebruik) Wordfeud of Mahjong, je zegt het maar, of even e-mail checken en voor je het weet ben je dan alweer één uur verder. Dan weer proberen te slapen en soms lukt dat maar ook net zo vaak treedt dan weer dat zenuwen gevoel op. Dus – lief lezertje – je begrijpt, dan komt er verrekte weinig van slapen. Mijn nachten zijn dan ook zeer onderbroken en al met al word je daar niet gelukkig van. Dat is probleem numero uno.

Het volgende probleem is dat het bijverschijnsel (wat ik in het begin ook wel had), als ik bijvoorbeeld geconcentreerd achter de pc zit, dat ik dan voel dat ik in slaap val, even alsof je van je stoel valt. Dat verschijnsel heb ik tegenwoordig toch weer wel, en ja, ligt dat nou aan de Baclofen of ligt dat gewoon aan het feit dat ik ’s nachts zo waardeloos slaap. Ook het ‘je zo geweldig voelen’ is danig verdwenen. De euforie van een nieuw leven ingestapt te zijn is eigenlijk wel weg. En ook hierbij is weer de vraag, ligt dat nou aan de Baclofen of is het normaal dat je, na het je in het begin ‘je in de hemel voelen’, normaliseert, je weer terug op aarde komt met alle gewone gevoelens die daarbij horen.

Gistermorgen bij de verslavingsarts geweest en dit hele probleem besproken. (met wat er allemaal op mijn nek zit, partner die nog drinkt met mede daardoor de bijkomende problemen, keuzes die te maken zijn over hoe nu verder enz. enz.) Wat ik nog vergeten ben te vertellen is dat mijn lijf eigenlijk helemaal pijnlijk aanvoelt. Als ik even gezeten heb kom ik met moeite omhoog alsof alles vast zit en dat is pijnlijk. Zou dat de spierverslapper zijn, wat Baclofen natuurlijk feitelijk is? Of zou dat komen doordat ik gestopt ben met de dranken te drinken van Aoë Vera van Forever Living Products. Je zou één voor één de dingen uit moeten kunnen sluiten, dan is het probleem zo aan te wijzen. Maar dat gaat natuurlijk niet met alles. Ik zei: “Ik zou wel een half jaar op willen gaan in het niets en geen enkele verplichting hoeven te hebben, van wat ik nu allemaal heb”. De arts zei: “je zou bijv. drie maanden even bij je partner weg kunnen gaan en kijken hoe dat voelt”. Maar terug komend op de Baclofen hebben we het volgende besloten.

Ik ga gewoon even minderen met Baclofen, op dezelfde manier als de wijze zoals ik begonnen ben. Steeds per drie dagen een halve (5 mg) eraf. En als ik dan weer hunkering krijg of angsten terug komen, in een niet aanvaardbare hoeveelheid, dan ga ik weer opvoeren. Het lijkt zo simpel. De arts zei: “zeg het maar, de klant is koning”. Dus dit experiment ga ik nu aan en ik zal jullie op de hoogte houden van de resultaten. Ik heb weer even een schema opgehangen, voor de duidelijkheid en dan zie ik wel weer. Je zou kunnen zeggen dat dit eigenlijk erg spannend is maar ik ben er wezenloos rustig onder en ga het dus zo doen.