Selecteer een pagina

In eerste instantie heb ik van de verslavingsarts de 25 mg Baclofen tabletten gekregen. In het schema, wat jullie gezien hebben, die tot dag zeven, gebruikte ik dus 75 mg per dag. Vervolgens hebben wij dit verhoogd naar 3 keer 37.5 mg. Dit was dus een totaal per dag van 112.5 milligram. Dit heb ik ook een aantal weken zo geslikt, maar dat bleek voor mij toch werkelijk te veel. Waar merkte ik dat nou aan? Alles werd heftiger qua gevoel, het gevoel van aangeschoten zijn, het wazig zien, de visusklachten namen toe, de ongecontroleerde schokjes die mijn handen gaven. Daarnaast ging ik dingen uit mijn handen laten vallen, de arts had gezegd dat dit zou gaan gebeuren als ik een te hoge dosis zou gaan gebruiken. 

Het is per persoon verschillend, wat je zou moeten gebruiken. Ik ben overgestapt naar de 10 mg Baclofen tabletten. In de praktijk zou het niet zoveel uitmaken, of je nu 60 mg gebruikt of 100 mg. Dus ging ik 60 mg per dag proberen. Maar op de een of andere manier leek het wel of dat de werking van de Baclofen veranderde. Ik voelde mij gewoon minder prettig. Leg daar de vinger nou maar eens op, wat gebeurde er nou in mijn lichaam, in mijn hoofd? Alle angsten die ik had, het paranoïde zijn, het eeuwige gepieker, het leek wel of er weer een stukje van terugkwam. De 60 mg die ik gebruikte, wijzigde ik weer naar 70 mg. Dat hield in, dat ik de dag begon met 3 × 10 mg, dus 30 mg. Daarna nog 2 × 20 mg. Raar maar waar, ik voelde mij anders dan toen ik de 75 mg totaal per dag slikte. Daar ik toch weer een afspraak met de verslavingsarts had kon ik dit gelijk met hem bespreken. Ik gaf aan dat de 10 milligramtabletten mij op de een of andere manier niet bevielen, en dat ik dus weer terug wilde naar de 25 mg Baclofen. Geen punt bij karwei… Ik kon natuurlijk weer overstappen naar de 25 mg Baclofen en dit houd ik voorlopig zo maar even. 

Op de één of andere manier is er voor mij, iets vreems aan de hand met de 10 mg Baclofen tabletten, het leek alsof ik er anders op reageerde dan op de 25 mg Baclofen tabletten. Toen mijn arts het recept aan het uitschrijven was van de Baclofen, gaf hij aan dat er iets veranderd was, administratief, bij het uitschrijven van een recept. Eerst deed hij dat heel ouderwets nog op een receptenblokje, en nu moest hij dat helemaal invullen in de computer, en vroeg mij dus van welk merk ik de Baclofen slikte. Als ik mij goed herinner, noemde hij in een zestal merken op. Ten aanzien van andere medicijnen, heb ik wel eens van iemand gehoord die Ritalin slikte, dat er verschil zat, volgens haar, tussen het ene of het andere merk. Zo vraag ik mij dus nog steeds af of er nu verschil zit tussen de 10 mg en de 25 mg Baclofen. Ik zal deze vraag nog eens aan mijn verslavingsarts stellen, maar of ik daar een antwoord op ga krijgen is een tweede. Weet iemand van jullie daar een antwoord op? Dan hoor ik dat graag.